یکی از اقوام بدنام در فیلم های هالیوودی ، اعراب بوده که به نوعی نماد مسلمانان نیز هستند . در تمام این فیلم ها اعراب به چند دسته تقسیم می شوند :
1- فقیر و بدبخت
2- تاجر چرب زبان و کلاهبردار
3- شیخ عیاش و خوشگذران.
این نوع تیپ سازی همه به این دلیل است که وجهه اعراب و مسلمانان در دنیا تخریب شده و همگان نگاهی تحقیر آمیز به آنها پیدا کنند .
البته دسته چهارمی نیز وجود دارد که چند دهه است در فیلم ها نمود بیشتری پیدا کرده و تقربیا از دهه 80 فیلمها به این سمت رفته اند که اعراب را بطور مطلق اینگونه نشان دهند و این دسته همان تروریست ها هستند . درحقیقت اگر عربی فقیر یا تاجر یا شیخی عیاش نبود، حتما تروریست است .
علت به وجود آمدن این دسته را می توان در راستای دشمن سازی آمریکا دید بگونه ای که قرار است کاسه کوزه برخی از مشکلات و بحرانها بر سر آنها شکسته شود . این مطلب دقیقا همان چیزیست که فیلم "آدمکش حرفهای" به دنبال آن است ، با این تفاوت که در این فیلم شیخ عرب ، تروریست های غربی را مجبور می کند تا بخاطر او بجان هم بافتند .
فیلم براساس رمانی به قلم رانلف فینس ساخته شده است . او ادعا کرده که این داستانی واقعیست و بر همین اصل ، ابتدای فیلم نیز به واقعی بودن قصه اشاره می شود که می توان گفت اشاره به این مطلب فقط برای تاثیر گذاری بیشتر فیلم است چراکه این ادعا پس از گذشت چندین سال هنوز اثبات نشده است .
در آغاز فیلم اطلاعاتی به بیننده داده می شود تا بیننده را ظاهرا با حال و هوای فیلم آشنا کند " دنیا در هرج و مرج بسر می برد ، در پی بحران نفتی بحران اقتصادی نیز ادامه دارد ، جنگ بر سراسر جهان سایه افکنده ، دوران، دوران انقلاب، ترور و عملیات سریست " اما هرچه زمان فیلم می گذرد مشخص می شود که هدف از آن اطلاعات چیز دیگریست . برای پی بردن به این هدف باید روی شخصیت شیخ و وقایع پیرامونش متمرکز شد .
شیخ را می توان نماینده نسل گذشته اعراب دانست که به هر شکلی که شده است می خواستند به قدرت برسند . در همین راستا قراردادهای نفتی با دول غربی امضا می کردند که نسل جدید اعراب ، هم با این قراردادها مشکل دارد و هم با روش بقدرت رسیدن آنها ؛ که پسر آخر شیخ قرار است نماد نسل کنونی اعراب باشد . با نگاهی دقیقتر می توان پی برد که فیلم نوعی گذار را نیز به تصویر می کشد ؛ از نسل گذشته به نسل کنونی . این مسئله در مورد تروریستها نیز مطرح است . لوگان و برایس نسل کنونی تروریستها هستند و هانتر (شکارچی) و روسای انجمن سری، نسل گذشته را نشان می دهند . در فیلم شاهدیم که انجمن سری وجود دارد که روسای آن همه افرادی مسن هستند و همین افراد در مقابل تهدید از سوی نماینده ملکه حاضرند در مقابل کشته شدن اعضای میان سال و جوان انجمن سکوت کنند . ولی لوگان نمی تواند خود را کنار کشیده و پی ماجرا را می گیرد . نکته اینجاست که چه اعراب نسل گذشته و چه نسل جدید هر دو به غربیها برای رسیدن به اهدافشان نیاز دارند و در عین حال تروریستهای غربی نیز بخاطر اعراب دست به ترور می زنند .
حال اگر به اطلاعاتی که در ابتدای فیلم ارائه شد باز گردیم به هدف اصلی آن پی می بریم . در آن اطلاعات آمده است " در پی بحران نفتی بحران اقتصادی نیز ادامه دارد " آنگونه که در فیلم نشان داده می شود مقصر اصلی بحران نفتی اعراب بوده چراکه بدون توجه به وضعیت دنیا فقط به فکر تسویه حسابهای شخصی هستند . در نتیجه مقصر اصلی ادامه بحران اقتصادی نیز همانها هستند ؛ تروریستها نیز بخاطر اعراب دست به کشت و کشتار می زنند ؛ جنگ و هرج و مرجی هم که بر دنیا سایه افکنده بخاطر فعالیتهای تروریسهایی است که اعراب استخدام کرده اند ؛ و در یک کلام تمام بد بختی های دنیا زیر سر اعراب است .
منبع:مهدی علیپور - خبرگزاری سینمای ایران
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: